Stołówka

Jadłospis

Dania na każdy dzień tygodnia, ze szczegółowym opisem składu.
Poniżej lista alergenów.

Poniedziałek (24.11.2025)

( woda, żeberko, warzywa 7-skł.( marchew, por, seler, pietruszka, brukselka, kalafior, fasolka szparagowa),kapusta, ziemniaki, śmietana18% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), koper, przyprawa (sól sodowo- potasowa, warzywa suszone: marchew, cebula, pasternak, seler, pietruszka, por, kapusta, papryka słodka, pomidor, czosnek, cukier, ekstrakty drożdżowe, aromat naturalny, kurkuma, pieprz czarny), pieprz czarny mielony, lubczyk)

(chleb pszenny( mąka pszenna750, mąka żytnia720, woda, drożdże, sól), chleb ziarnisty z czarnuszką (naturalny zakwas żytni(mąka żytnia, woda), ziarna słonecznika, mąka pszenna, mąka żytnia, woda, pestki dyni, sól, drożdże piekarskie, czarnuszka), chleb wieloziarnisty( mąka pszenna750, woda, mąka żytnia 720, siemię lniane, słonecznik, drożdże, kwas,(mąka żytnia, woda, zakwas żytni, kwas octowy), sól, ekstrakt ze słodu jęczmiennego, smalec, sól)

( makaron(mąka makaronowa pszenna, może zawierać jaja),truskawki, śmietana18% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych), cukier waniliowy(cukier, aromat, naturalny ekstrakt wanilii), cukier puder)

(woda, mieszanka kompotowa (śliwka, czarna porzeczka, malina, wiśnia, agrest), cukier 10g/250ml)

Wtorek (25.11.2025)

( filet drobiowy, jajka, bułka zwykła(mąka pszenna550, woda, cukier, oleje i tłuszcze roślinne(olej palmowy, olej rzepakowy, olej kokosowy, woda, emulgator, sól, regulator kwasowości), sól), bułka tarta(mąka pszenna550, woda, cukier, oleje i tłuszcze roślinne(olej palmowy, olej rzepakowy, olej kokosowy, woda, emulgator, sól, regulator kwasowości), ), koncentrat pomidorowy30%, mąka pszenna 450, olej rzepakowy rafinowany, śmietana18% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych, sól, pieprz czarny mielony)

(ryż, sól)

(fasolka szparagowa, masło82% zawartości tłuszczu(śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych, barwnik b-karoten), bułka tarta(mąka pszenna550, woda, cukier, oleje i tłuszcze roślinne(olej palmowy, olej rzepakowy, olej kokosowy, woda, emulgator, sól, regulator kwasowości)

(woda, śliwka, truskawka, cukier 10g/250ml)

Środa (26.11.2025)

(woda, (makaron nitki (mąka pszenna semolina100%, może zawierać jaja), drób, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, natka, przyprawa (sól sodowo- potasowa, warzywa suszone: marchew, cebula, pasternak, seler, pietruszka, por, kapusta, papryka słodka, pomidor, czosnek, cukier, ekstrakty drożdżowe, aromat naturalny, kurkuma, pieprz czarny),pieprz czarny mielony)

(ziemniaki, jajka, mąka pszenna 450, mąka ziemniaczana, bułka tarta(mąka pszenna550, woda, cukier, oleje i tłuszcze roślinne(olej palmowy, olej rzepakowy, olej kokosowy, woda, emulgator, sól, regulator kwasowości), olej rzepakowy rafinowany, pieczarki , śmietana18% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych)cebula,  przyprawa (sól sodowo- potasowa, warzywa suszone: marchew, cebula, pasternak, seler, pietruszka, por, kapusta, papryka słodka, pomidor, czosnek, cukier, ekstrakty drożdżowe, aromat naturalny, kurkuma, pieprz czarny), sól)

(mąka pszenna, pełnoziarniste płatki owsiane, owoce suszone brzoskwinia, morela, żurawina, olej słonecznikowy, inulina, skoncentrowany sok jabłkowy, substancja spulchniająca, soda oczyszczona, oleje roślinne, aromat)

(woda, wiśnia, cukier 10g/250ml)

Czwartek (27.11.2025)

 (ciasto: mąka pszenna550, woda, margaryna(oleje i tłuszcze roślinne :olej palmowy, olej rzepakowy, olej kokosowy, woda, emulgator, sól, regulator kwasowości, sub.konser.E202), cukier, masa jajeczna, drożdże, cukier waniliowy, dynia zagęszczona, sól, nadzienie: ser twarogowy chudy, cukier, aromat waniliowy (olej rzepakowy, aromat), tłuszcz palmowo kokosowy, kwasek cytrynowy, sól)

(soki z zagęszczonych soków z: jabłek, pomarańczy, marchwi, ananasów, mango marakui, liczi, figi kaktusowej, kiwi, limonek, przeciery z: bananów, brzoskwiń, gujawy i papai, witaminy A, E, C, tiamina, ryboflawina, niacyna, B6, kwas foliowy, B12, biotyna, kwas pantotenowy)

Piątek (28.11.2025)

( woda, ryba miruna, kalafior, włoszczyzna(marchew, pietruszka, seler, por), ziemniaki śmietana18% (śmietanka pasteryzowana, skrobia, kultury bakterii mlekowych)koper, przyprawa (sól sodowo- potasowa, warzywa suszone: marchew, cebula, pasternak, seler, pietruszka, por, kapusta, papryka słodka, pomidor, czosnek, cukier, ekstrakty drożdżowe, aromat naturalny, kurkuma, pieprz czarny), pieprz czarny mielony, lubczyk)

(chleb pszenny( mąka pszenna750, mąka żytnia720, woda, drożdże, sól), chleb ziarnisty z czarnuszką (naturalny zakwas żytni(mąka żytnia, woda), ziarna słonecznika, mąka pszenna, mąka żytnia, woda, pestki dyni, sól, drożdże piekarskie, czarnuszka), chleb wieloziarnisty( mąka pszenna750, woda, mąka żytnia 720, siemię lniane, słonecznik, drożdże, kwas,(mąka żytnia, woda, zakwas żytni, kwas octowy), sól, ekstrakt ze słodu jęczmiennego, smalec, sól)

(ser twarogowy38%, mąka pszenna, woda, skrobia ziemniaczana, jaja, olej roślinny, cukier, cukier waniliowy(cukier, aromat, naturalny ekstrakt wanilii, substancja aromatyczna, etylowani lina), masło82% zawartości tłuszczu(śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych, barwnik b-karoten), sól, olej rzepakowy rafinowany)  

(woda, rabarbar, truskawka, cukier 10g/250ml)